30.3.11

toy trains story



ahir es van produïr retards a la línia 3 de rodalies en perdre una peça un dels trens

el despreniment d'una peça metàl·lica de la part superior d'un tren de rodalies va provocar ahir una avaria que va obligar a interrompre, durant tres quarts d'hora, la circulació entre les estacions de montcada-bifurcació i montcada-ripollet, de la línia r3 (la que uneix barcelona amb puigcerdà, passant per vic).
“és cert, el que ha passat no és normal”, reconeixia una responsable de comunicació de renfe quan explicava les causes de la incidència. 
sense concretar quina és la part del tren que es va desenganxar i va caure a les vies, només va assegurar que es tractava d'una peça petita. 
en tot cas, la peça va ser prou gran perquè impactés amb un pantògraf i la catenària, i s'originés una desconnexió de la tensió elèctrica, quan passaven poc més de deu minuts de les deu del matí.

–––

26.3.11

remei

post dedicat a la remei..., 
que té nom de xarop 
i segur que és una santa (o no).

24.3.11

dix sant

vols aconsseguir que les túniques et quedin ben blanques?
ei, necessites tenir les ales dels querubins com una patena?
el teu netejador habitual no et dona un resultat celestial?
doncs, aleshores, dixsant és el teu sant.
truca'l, explica-li el teu problema, i et rentarà fins i tot el cervell.
dixsant: nuevo y con acción en frio.
dixsant: un sant envasat en cartró.

22.3.11

com la caterina i els ones

avui plou.
a fora, l'onatge està una mica esverat.
a dins, la lectura no m'atrapa.
aixeco el cap del llibre, que cada cop és més avorrit, i em miro el contingut del vagó, i amb calma, vaig parant atenció a cada sector.
va, si..., deixaré l’avorriment i passaré el viatge més distret.
avui el paissatge interior és més variat que el de forafinestres.
...i miro la iaia que somriu al iaio…
i miro al costat i penso... waw nena, quinessss botessss… són més llarges que ses cames… vols dir que pots caminar amb això?
i veig una noia que li ensenya a la que té al costat el color i model de la tira dels sostenidors i tot seguit, aixeca un moment la vista i mira l’home del seu davant i, immediatament segueix parlant amb l’amiga sobre la mostra de llenceria fina.
o aquell noi de l’esquerra, que perd el riure per sota el nas… sembla que està escoltant la ràdio i riu molt i molt, però ho dissimula fent veure que té tos…
o aquell altre nano de cabells molt llargs i que va dret… sembla talment en robin hood… però al tio li queda bé aquesta mena d'amanida de bigotet-perilla que duu enganxada a la cara...
...
o la noia que ha travessat el vagó de punta a punta amb aquests cascos de música tan fashion, els llavis lluents i el posat i el caminar ufanós… això sembla ja la passarel·la rodalies...
o la dona que ha entrat fa un moment... uf! duu un espantós bolset del tous amb aquell osset que és d’allò més malgirbat…
i aquella...! apa nena…! portes els cabells com si cantessis im walking on sunshine… feia anys que no veia un cabell així... quins records...
"propera parada..."
ep!... que he de baixar...
amb les presses per recollir les coses i el paraigua, vaig molt atrafegat, i algú em mira amb cara de pensar alguna cosa per tal de no avorrir-se.
en 30 metres quadrats de vagó la gent seguim disfressats d'allò que més ens agrada, i sense saber-ho, sense interpretar cap paper especial, hi ha dies que ens fem passar l'avorriment els uns als altres... 
... enfilo l'andana i, tot i que continua plovent, veig davant meu la noia d'aquells cabells que xiulen al vent: im walking on sunshine… uo-ooooh...

20.3.11

samanta

originaria de ses illes, és la santa que més abriga.
santificada a principis del segle VI va ser reconeguda per les seves propietats curatives, especialment per als escalfrets, constipats i febrades.
però és un desastre.
no fot ni brot.
tot el dia estirada.
al llit.
o al sofà.

–––
aportació a la santa causa: hania
gràcies hania, per la teva col·laboració.

19.3.11

ojalá que llueva café...!

beure uns quants cafès al dia ajuda a combatre malalties cardiovasculars.
si bevem entre dos i quatre cafès, el risc de tenir un atac de cor disminueix d'un 20 %.
i, si preferim el te, n'hem de beure més tasses: sis, com a mínim.
ho certifica un estudi fet a Holanda, que ha seguit l'evolució de 40.000 persones durant 13 anys.
els científics adverteixen, això sí, que si acompanyem el cafè amb una cigarreta, no haurà servit de res prendre'ns-el, i que, en general, ens hem de moure i fer una vida saludable.

òsti..., ara que pensava que n'havia de prendre menys...
d'altres beuratges però, no en diuen res.
els hi preguntarem.

17.3.11

sanscrit


sant d'arrel hindú que és invocat de tant en tant.
hi ha diferents tipus d'invocacions per a aquest sant: agúdes, fortes, llargues, curtes, amb eco..., però totes les invocacions provoquen en les persones properes l'espant, l'ensurt o l'enuig.

11.3.11

sant boi












el sant més amagat.
el sant a qui més li agrada jugar a la play.
quin paio!

9.3.11

què té el saragossa que no tingui l’arsenal?

8 de març dia de les dones
per què és el 8 oi?
per un moment, veient la llotja del camp nou el dissabte dia 5 vaig creure que havien avançat la celebració sense avisar-me.
però no.
malgrat dissabte una part de la graderia desprenia un inusual olor a barreja de perfums, el dia de la dona continua sent el dia 8, és a dir, dimarts.
dimarts dia 8, casualment el dia en que el barça ha jugat contra l’arsenal un dels partits més trascendentals de la temporada.
per què la presidenta del parlament accepta el xantatge mediàtic i es presta a fer teatre juntament amb un seguit d’altres dones per commemorar una data el dia que no toca?
que potser els dirigents de la fifa, la uefa i la real federación són els més representatius per convidar-los a la llotja ocupant el lloc que haurien d’ocupar les dones?
en definitiva, qui és el responsable d’aquest “apañu” patètic?: el barça? les dones? els homes? els mitjans de comunicació? el parlament? la razón? chiquito de la calzada?
“en barselona, teiatro del bueno”
quina vergonya!
“no hase falta desir nada más”.

–––
text: nora
imatge: www.elpunt.cat
gràcies nora, per la teva col·laboració.

5.3.11

sant grial

sacre contenidor usat en l'últim sopar (data i lloc per confirmar).
concebut específicament per servir la sang del senyor (també per confirmar) i redissenyat segons les necessitats del moment, es convertí en símbol de culte de milers de feligresos en xancletes que poblaven les terrasses de les rambles barcelonines.
sembla ser que aquests, fins aleshores devots de san miguel, no van dubtar ni un instant en entrar en conflicte amb les seves pròpies creences i sucumbir a les temptacions que els plaers del vi de garrafa barrejat amb llimonada, trossos de fruita i el toc sublim del rom els oferia.
en un parell de tastos estaven tots convertits.
es diu que alguns van patir marejos i vòmits, d'altres van acabar ajaguts enmig del carrer.
la celebració de la conversió, com era previsible, va acabar com el rosari de l'aurora, i, avui dia, la recepta original és encara una incògnita per desvetllar.

1.3.11

sant i

santi, al servei dels turistes.
sense parar d'informar, d'orientar, d'aconsellar.
exhaust tot el dia, deshidratat.
parlant 12 idiomes al bell mig la plaça catalunya.
víctima de vàris robatoris, especialment de la seva inseparable guia de la ciutat, de la seva cantimplora i de la gorra que el protegia de les inclemències del sol d'agost.
santi: un funcionari exemplar.
santi, tens un puntassu...!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...